Olipa kerran perhe. Ja omakotitalo. Ja autokin. Mutta autokatosta ei, syystä tai toisesta. Kun autoa oli tarpeeksi kauan säilytetty pihassa kesän kuumuudessa ja talven lumipyryissä, syntyi vallan mainio idea autokatoksen rakentamisesta. Helpointa olisi tietysti ollut hankkia valmiiksi viimeisteltyyn pihaan pressutalliviritelmä, mutta miksi päästää itseään liian helpolla ja halvalla näinkin tärkeässä asiassa. Eipä siis muuta kuin rakennuspuuhiin!

Tässä blogissa on tarkoitus seurata, kuinka yhden auton katos rakentuu (toivottavasti) yhden kesän aikana omakotitalon pihaan ilman, että kaivinkone käy kertaakaan möyhimässä rakkaudella viimeisteltyä pihapiiriä. Alku on tähän saakka mennyt suhteellisen sujuvasti: piirustukset on tehty, toimenpidelupa haettu (ja saatu!) ja katoksen paikka mitattu. Nyt pitäisi enää päästä varsinaisiin rakennuspuuhiin. Rakennusmies on tietysti vielä edellisen työnsä kimpussa, joten mikä olisikaan parempi tapa odotella töiden alkamista kuin blogin luominen ja tähänastisten saavutusten arkistoiminen ainakin omaksi, ja mielellään myös muiden iloksi ja hyödyksi.

Tässä tekstissä en nyt pääse vielä alkua pidemmälle, mutta seuraavalla kerralla tulee jo tarkempaa päivitystä siitä, mitä on jo tehty ja mitä on tarkoitus tapahtua seuraavaksi. Ja ehkäpä mukaan saadaan liitettyä muutama kuvakin, jos tämä blogin käyttö alkaa onnistua oikein sujuvasti...